Charlotte Ankoné

Charlotte Ankoné

IMG_8596

Ik ben een warme enthousiaste levenscoach en supervisor in Nijmegen met een positieve kijk op het leven en de mens.

Verbinding, contact, humor en speelsheid zijn belangrijke kernbegrippen voor mij.
Ik luister naar je, straal rust uit, en heb werkelijke aandacht.

Motivatie
‘Verander de wereld maar begin bij jezelf’, is voor mij een belangrijk gegeven. Of het nu in mijn werk of in mijn privé-leven is, de enige invloed die ik heb is op mijzelf, en daar begint ook werkelijk de verandering.

Ik hoop dat we met zijn allen het leven hier op aarde steeds een beetje beter maken. Dat we met meer respect naar onszelf, de ander en al het leven hier op aarde kunnen bewegen. Zorg en aandacht hebben voor elkaar, de aarde en de kwetsbare mens is een drijfveer in me.

Het leven is voor mij één groot leren. Of ik wil of niet. En ik merk dat ik langzaam aan steeds meer mijzelf mag zijn, Ik word vrijer, zachter, sterker en leuker voor mijzelf. En dat is nou net wat ik anderen ook zo gun. Het ontroert me als een ander weer werkelijk contact heeft met zichzelf en ervaart dat in wezen alles goed is. Dat er rust en vrede in jezelf ontstaat als het denken tot rust is gekomen.

Dit werk biedt mij de mogelijkheid om mijzelf continu te ontwikkelen en uit te dagen, ook in mijn eigen leven als moeder, partner, vriendin en collega.

Werkwijze
In het werken met mensen put ik uit een bron van diverse opleidingen, cursussen, methodieken en ervaringen die mij en mijn werkwijze gevormd hebben. Onder andere de lichaamsgerichte benadering, mindfulness, systemisch werken en het gebruik van creativiteit. In overleg kunnen deze methoden ingezet worden.

 Kernwoorden in mijn begeleiding zijn:

  • Respect voor mijzelf, jouw eigenheid
  • Werken vanuit mijn hart, passie
  • Humor, lichtheid en spelen
  • Openheid, eerlijkheid en de dialoog
  • Luisteren naar de stilte, gebruiken van de stilte

Achtergrond
Mijn achtergrond ligt voor een groot deel in de Geestelijke gezondheidszorg waar ik volwassenen en adolescenten heb begeleid in individuele en groepsbehandelingen. Mijn eigen ontwikkeling als mens ging hand in hand met mijn ontwikkeling in mijn werk. Van hieruit begon ik mij naast de gesproken taal te ontwikkelen in lichaamsgerichte en creatieve methodieken. Methodieken die me uit het denken haalden en me raakten.

Ik heb voor allerlei organisaties gewerkt binnen de gezondheidszorg en hulpverlening, en ook binnen verschillende functies. Wat ze gemeen hadden was de begeleiding van de mens in allerlei levensfases en levenssituaties.
Meer informatie hierover vindt u bij Werkervaring en Opleiding.