Creativiteit

Creativiteit

“Het geheim van de kunst is daarin gelegen
dat men niet zoekt maar vindt”
Picasso

Beeldend coachen
Beeldend werken (tekenen, kleien, schrijven, schilderen, collage etc.) is bij uitstek een middel om jouw eigen belevingswereld zichtbaar te maken. Een kunstwerk liegt nooit, het kan zich niet beter of anders voordoen en geeft je vaak verrassende feedback ten aanzien van thema’s in jouw leven.
We gebruiken het gemaakte werk als uitgangspunt voor het gesprek en het onderzoek.

Het gebruik van creativiteit binnen mijn praktijk betekent dat ik naar manieren zoek om je in beweging te krijgen. Patronen worden zo doorbroken en nieuwe gezichtsvelden ontstaan. Maar ook vind ik het belangrijk dat je weer leert spelen, genieten en verwonderen van alles wat er onder je handen kan ontstaan.
Dit alles doe ik altijd in overleg met je.

Voorbeelden kunnen zijn:

  • Een ervaring in beeld brengen
  • Het maken van een visuele mind-map (collage) over een thema in je leven
  • Het in beeld brengen van jouw levensloop
  • Snelle schetsen of kleurvlakken maken van overtuigingen en zienswijzen
  • Het kleien of schilderen van een zelfportret

Je hoeft absoluut geen ervaring te hebben om creatief te werken. Het enig wat belangrijk is dat je je laat verwonderen en wilt laten meenemen.

Creatieve begeleiding en kunstworkshops voor bedrijven zijn ook mogelijk. Voor een opdracht op maat kunt u ten alle tijden contact opnemen.


Natuur
IMG_2988
Wandelen in de natuur en leren van de natuur.
Je leert luisteren en al je zintuigen te gebruiken. Je wordt stil waardoor de stem binnenin je, of je hart gehoord kan worden. Door de beweging van het wandelen, de keuzes onderweg, de ruimte om je heen en de invloed van de natuur kom je sneller tot de kern en tot nieuwe inzichten.