Oud en Nieuw

Oud en nieuw. Een moment van overgang, eigenlijk zoals elke dag zo’n moment is.
Wat betekent dat voor mij, wat betekent dat voor jou?

Als ik terug kijk naar afgelopen jaar is het een jaar geweest waar we op de proef zijn gesteld. Lukt het om te blijven leven vanuit vertrouwen, vanuit het gevoel van liefde en dat we met alles en iedereen zijn verbonden? Kunnen we bij het goede van de mens blijven en met een open hart de ander verwelkomen terwijl alles anders wordt en we niet meer weten hoe het allemaal verder gaat.

Ik heb gemerkt dat ik wil blijven leven vanuit de liefde voor de ander, vanuit medemenselijkheid. De wereld zien als een groot organisme waar we heel zuinig mee moeten zijn. En waar iedereen een plekje mag hebben waar hij veilig kan leven. Dat is wat ik steeds wil blijven voelen.

Ik heb geen antwoorden, hoe moeilijk ik dat vaak ook vind. Ik kan alleen maar voelen dat mijn antwoord op ellende geen antwoord van angst is. Ik wil blijven zien hoeveel goede mensen er zijn, hoeveel goeds er wordt georganiseerd, hoeveel mensen in de benen komen voor de ander. Dat geeft me hoop en vertrouwen.

Dat is voor mij ook belangrijk voor 2106. Blijven zien hoe mooi we zijn, hoeveel mooie mensen er zijn. Hoeveel we kunnen geven en delen.
Laten we elkaar dit blijven herinneren.

Ik wens jullie en mijzelf een prachtig jaar toe met veel liefde en vrede. In je hart en met de ander.
En accepteer dat wat je niet kunt veranderen. En verander dat wat je wel kunt veranderen.

En vooral: maak plezier, heb lol met elkaar, en vergeet niet te lachen.